tentoonstellingontmoetingen
pdficon
GALLERYARTISTS

www.antwerpart.be

www.kunsthart.org

www.antwerpen.be/musea

www.kunstennoord.net

AANBEVOLEN LINKS

Website Michel Buylen

 

Michel Buylen (Gent °1953) is een veelzijdig en eigenzinnig schilder die almaar blijft verbazen door zijn verbluffende virtuositeit en zijn vernieuwde kijk op eeuwenoude onderwerpen. Met behulp van acryl slaagt hij erin het leven, in al zijn rijkdom en nuances, te hertalen, en met zijn eigen visie te verrijken. Elk nieuw werk vormt een venster op een gesublimeerde werkelijkheid, soms poëtisch en ontroerend, vaak afstandelijk en bevreemdend. Het is deze combinatie van kwetsbare schoonheid en mysterieuze vervreemding, die Buylen een unieke plaats doet innemen binnen het hedendaagse kunstlandschap in België.

www.muzee.be

www.kmska.be

www.cultuurmarkt.be

www.mas.be

www.muhka.be

www.museumplantinmoretus.be

www.ocmw.antwerpen.be/maagdenhuismuseum

www.arkprijs.be

Websiteknop
item1a
De Zwarte Panter
Logopanterfinaal1
newselement66
Picture8
HOME
EXPOSITIES
PUBLICATIES
MEDEDELINGEN
CONTACT
AGENDA
Panterdeurbox

VOLGENDE EXPOSITIE

 

Nick Andrews Tales & Rituals

Vernissage op zaterdag 14 september 2019 tussen 16u00 en 21u00.

De tentoonstelling loopt van zondag 15 september tot en met zondag 3 november 2019.

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 13u30 tot 18u00

Galerie De Zwarte Panter | Hoogstraat 70-72-74 | Antwerpen | België

KLIK  HIER V

PANTERNIEUWSJES

alfredklinkan1990

Alfred Klinkan at Galerie Albertina

 

Alfred Klinkan was born in Judenburg in 1950. He studied from 1970 to 1974 at the Academy of Fine Arts in Vienna under Josef Mikl and Wolfgang Hollegha. Klinkan received a scholarship to study abroad at the Academy of Fine Arts in Antwerp in 1976/77. There he met the young and ambitious gallery owner Adriaan Raemdonck, who offered him a much acclaimed exhibition platform at his Gallery De Zwarte Panter. From the beginning Klinkan drew attention to himself as an interesting and independent artist who could not be easily pigeonholed in the contemporary art scene. He moved to Munich in 1985 and set up a studio there. Alfred Klinkan’s pictures open up a private world populated with fantastic animals and fabulous creatures. These animals never appear on their own in Klinkan’s highly symbolic work. Their existence depends on their relationship with mankind, whether this should be in the form of physical union as allegorical beasts or in a largely peaceful co-existence between animals and humans. Alfred Klinkan is regarded as one of the foremost representatives of ‘Neue Wilde’ painting that emerged at the beginning of the eighties especially in Germany and Austria.

 

Visit Alfred Klinkan’s website here.

Visit the artist’s website at Galerie Albertina here.

Kamagurkapremie2018Deel2
Kamagurkapremie2018Deel1
EHCZwartePanterbookshop

Schilders & Schrijvers Vijftig jaar galerie De Zwarte Panter

 

Op 5 december 1968 opende academiestudent Adriaan Raemdonck in Antwerpen galerie De Zwarte Panter. Vijf decennia later is ze de oudste galerie voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. Dit jubileum is de aanleiding voor de tentoonstelling Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De Zwarte Panter is immers ook een alternatieve uitgever van opvallende bibliofiele uitgaven, veelal een boeiende samenwerking tussen een kunstenaar en een auteur. Dit boek blikt terug op de veelzijdige galeriewerking, geeft een overzicht van de 117 gerealiseerde edities, en toont een selectie die de vormelijke en inhoudelijke diversiteit illustreren. Verkrijgbaar in de galerie. Verkoopprijs 35,00 euro.

AfficheMarcelvanMaele
DeZwartePanteruitn2Deel2
DeZwartePanteruitn2Deel1
item9
item8
d4d87d0c1641ed865a9b7d1e66c814

Agnes Guillaume 4My's+

 

April 23rd - September 8th (exhibition extended). Open Tuesdays to Sundays

Royal Museums of Fine Arts of Belgium. Rue de la Régence 3, 1000 Bruxelles

 

De tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenares Agnès Guillaume biedt een mooi overzicht van haar recente videoproductie, aangevuld met een selectie gehoogde drukken, lichtbakken en een reeks borduurwerk.

 

Agnès Guillaume, muzikante van opleiding, is actief in het theater en als schrijfster alvorens ze zich in 2010 aan de videokunst wijdt. Aan de hand van dit medium werkt ze nauwgezet de verschillende hoofdstukken van een introspectief en symbolisch verhaal uit. Haar films zijn verankerd in de tijd en weerspiegelen op verschillende manieren de collecties errond (het picturale kleurgebruik, het belang van framing, de grote formaten, de montage in de vorm van veelluiken, ...).Deze verwantschap is ook waarneembaar in haar werken op papier. Ze vertrekt vanuit haar video’s die ze herwerkt met verschillende materialen (aarde, pastel, ...) en vervolgens als schilderijen brengt.

 

Hoewel het werk van Agnès Guillaume op het eerste zicht dromerig lijkt, is het toch met de realiteit verbonden. Een voorbeeld hiervan is haar borduurwerk dat op de eerste verdieping hangt: onverbloemde portretten van naakte mannen, die verrast lijken door de talloze toegevoegde accessoires en decoratieve elementen.

DeZwartePanteruitn1Deel2
DeZwartePanteruitn1Deel1
Trendsp4041
item17