IMG3916
Ikschildermetschilders4Servaes
item8
pdficon
GALLERYARTISTS

www.antwerpart.be

www.kunsthart.org

www.antwerpen.be/musea

www.arkprijs.be

AANBEVOLEN LINKS

Website Michel Buylen

 

Michel Buylen (Gent °1953) is een veelzijdig en eigenzinnig schilder die almaar blijft verbazen door zijn verbluffende virtuositeit en zijn vernieuwde kijk op eeuwenoude onderwerpen. Met behulp van acryl slaagt hij erin het leven, in al zijn rijkdom en nuances, te hertalen, en met zijn eigen visie te verrijken. Elk nieuw werk vormt een venster op een gesublimeerde werkelijkheid, soms poëtisch en ontroerend, vaak afstandelijk en bevreemdend. Het is deze combinatie van kwetsbare schoonheid en mysterieuze vervreemding, die Buylen een unieke plaats doet innemen binnen het hedendaagse kunstlandschap in België.

www.kmska.be

www.cultuurmarkt.be

www.mas.be

www.muhka.be

www.museumplantinmoretus.be

www.ocmw.antwerpen.be/maagdenhuismuseum

Websiteknop
item1a
De Zwarte Panter
Logopanterfinaal1
newselement66
Picture8
HOME
EXPOSITIES
PUBLICATIES
MEDEDELINGEN
CONTACT
AGENDA
Panterdeurbox

HUISIGE EXPOSITIE / CURRENT EXHIBITION

 

Tom Liekens Once Upon a Time in the Forest

Opening op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 tussen 11u00 en 19u00

De tentoonstelling loopt van donderdag 22 september t/m zondag 20 november 2022

Galerie De Zwarte Panter | Hoogstraat 70-72-74 | Antwerpen | België

Open van donderdag t/m zondag, 13u30 tot 18u00

KLIK  HIER V

PANTERNIEUWSJES

EHCZwartePanterbookshop

Schilders & Schrijvers Vijftig jaar galerie De Zwarte Panter

 

Op 5 december 1968 opende academiestudent Adriaan Raemdonck in Antwerpen galerie De Zwarte Panter. Vijf decennia later is ze de oudste galerie voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. Dit jubileum is de aanleiding voor de tentoonstelling Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De Zwarte Panter is immers ook een alternatieve uitgever van opvallende bibliofiele uitgaven, veelal een boeiende samenwerking tussen een kunstenaar en een auteur. Dit boek blikt terug op de veelzijdige galeriewerking, geeft een overzicht van de 117 gerealiseerde edities, en toont een selectie die de vormelijke en inhoudelijke diversiteit illustreren. Verkrijgbaar in de galerie. Verkoopprijs 35,00 euro.

KAARTBIBLIOFIELMICHELBUYLEN

Ik schilder met schilders

Een documentaire over

Adriaan Raemdonck

 

Galerie Galerie De Zwarte Panter bestaat sinds 1968. Ze is daarmee de oudste actieve galerie in de Belgische kunstwereld, een instituut, een unicum. De documentaire Ik schilder met schilders belicht het levenswerk en levensverhaal van Adriaan Raemdonck, de man die deze Antwerpse galerie oprichtte en nog steeds belichaamt. Via zijn verhaal krijgen we een intieme inkijk in een halve eeuw beeldende kunst en de culturele en maatschappelijke evolutie in Vlaanderen. Bekenden van de galerie, waaronder Jan Decleir, Tom Barman, Jeroen Olyslaegers, Anne-Mie Van Kerckhoven, Fred Bervoets, Jan Vanriet en Jan Mulder, confronteren Adriaan met zijn geschiedenis, met het heden en met de toekomst van de galerie.

 

“Door de eeuwen heen heb ik maar één echte verbinding gezien tussen de volkeren, tussen de culturen en dat is namelijk kunst.”

Adriaan Raemdonck

 

“Kunst is het enige geestelijk materiaal dat wij hebben om niet waanzinnig te worden.”

Jan Cox

 

“Ik noem onze galerij, de galerij voor het volk.”

Fred Bervoets

 

“Voor het bestaan van kunst moet je vechten.”

Jan Hoet

 

www.ikschildermetschilders.be

posterv5kl
KAARTBOEKHEYRMAN2021Deel1
KAARTBOEKHEYRMAN2021Deel2
Premieleden1Deel1
Premieleden1Deel2

Voor altijd in ons hart Reinhilde Decleir (16 mei 1948 - 6 april 2022)

 

Reinhilde Decleir ontving op 4 mei 2016 de 66ste Arkprijs van het Vrije Woord in De Zwarte Panter. Tutti Fratelli - Theater van de Stemlozen.

 

Uit het verslag van de jury: ‘Reinhilde brengt mensen samen, stimuleert hun samenwerking en capaciteiten, en binnen de beperkingen van dat gevarieerd verband ijvert ze voor de hoogst mogelijke kwaliteit in tekst en voorstelling. Ze laat zich niet ontmoedigen door binnensluipend cynisme-politiek en ander. Intussen noemt ze de dingen vrank en vrij. Bovendien heeft ze bewezen een magistrale actrice te zijn, in het theater, op televisie, in haar filmrollen. Ze beantwoordt perfect aan de doelstellingen van het Arkcomité: de vrijheid van meningsuiting, sociaal engagement, uitzonderlijke bijdrage tot de Nederlandstalige cultuur.'

 

Lieve Reinhilde je blijft onder ons leven maar het gemis valt heel zwaar.

KAARTBIBLIOFIELFREDBERVOETSDeel1
KAARTBIBLIOFIELFREDBERVOETSDeel2
MDRFredBervoetsFlyerAchterkantkopie
MDRFredBervoetsFlyerVoorkant
DeZwartePanteruitnDeel1
DeZwartePanteruitnDeel2
AfficheFirstSuitespageweb
item17